Archief van april, 2007

Koninginnedag

Auteur: Joris
30 april 2007

Speciaal voor de gelegenheid heeft Imme een oranje jurkje aan.

Telezoom

Auteur: Joris
30 april 2007

Met de nieuwe telezoomlens voor onze camera kunnen we closeups van de katjes maken zonder dat ze zich bespied voelen (en snel wegrennen).

Tuin van Ward en Hana

Auteur: Joris
29 april 2007

Vandaag hebben we heerlijk geluncht in de tuin van Ward en Hana. Ontzettend lekker gegeten en van de buitenlucht genoten.

Lachen met mamma

Auteur: Joris
29 april 2007

Opa’s verjaardag

Auteur: Joris
28 april 2007

Zaterdag hebben we in Amsterdam de verjaardag van opa gevierd. Het was heerlijk om lekker in de tuin te kunnen zitten (en liggen voor Imme). De gedigitaliseerde films inclusief DVD-speler zijn cadeau gegeven.

Serieuze blik naar opa.

Lekker lachen naar oma.

In de reiswieg, die al die jaren bewaard is voor deze gelegenheid.

Arme Lucas

Auteur: Hanke
26 april 2007

Ons hondje heeft kennelhoest! Dit betekent dat hij een antibioticakuur moet volgen, niet met andere hondjes mag spelen en flink verwend moet worden met makkelijk verteerbare kost als rijst en kipfilet. Zielig…

Tandje no. 2

Auteur: Hanke
26 april 2007

Hoera, geheel volgens het boekje komt vandaag het tweede tandje bij Imme door, het voortandje linksonder. We hopen maar dat ze later een mooi gebit krijgt.

  Doorsnede van een tand, courtesy NIH

Apenkoppen

Auteur: Joris
25 april 2007

Imme heeft de (lege) zak met Apenkoppen ontdekt… lekker snoepen.

Gegroeid

Auteur: Joris
22 april 2007

Imme groeit (gelukkig)….

Links haar voetje van 4 februari 2007 en rechts dat van vandaag (22 april 2007).

De Lach van Vandaag

Auteur: Joris
22 april 2007

Eerste tandje

Auteur: Joris
21 april 2007

Vandaag tijdens het huwelijk van Maarten en Hester kwamen we tot de heuglijke ontdekking dat het eerste tandje van Imme voor het eerst het daglicht ziet: de snijtand rechtsonder.

8 mm films

Auteur: Joris
21 april 2007

Afgelopen week zijn de oude 8mm films van de ouders van Joris gedigitaliseerd. Het betreft filmpjes van 1972 tot en met 1985. Het filmmateriaal is teveel om allemaal te tonen, maar wel is hieronder de link naar het fragment: geboorte tot en met eerste verjaardag van Joris.

Klik op het plaatje of hier.

Schildpad Swiffer

Auteur: Joris
18 april 2007

Swiffer heeft ons winterdekbed gevonden. Voor haar was het nog lang niet te warm.

Schaterlach

Auteur: Joris
15 april 2007

Vandaag had Imme het bijzonder naar haar zin. Klik hier of onderstaand plaatje.

Selinde en Martin

Auteur: Joris
15 april 2007

Vanochtend zijn we op bezoek geweest bij Selinde en Martin én Michiel, Anna en Floris.

Imme voelde zich bijzonder op haar gemak, bij zowel Selinde als Martin. 

De Lach van Vandaag

Auteur: Joris
15 april 2007

Aan de borrel

Auteur: Joris
13 april 2007

In het nieuwe huis van Piet en Marian op het terras in het zonnetje met … een biertje.

Cantaloup

Auteur: Joris
13 april 2007

Hanke is met haar clubgenootjes Pauline en Annelies en de bijbehorende kinderschare (bestaande uit Juliëtte, Max, Stijn en Imme) naar de Cantaloup getogen. Bedankt voor de leuke boekjes en de leuke foto’s Plien en Alies!

Consultatiebureau

Auteur: Hanke
10 april 2007

Imme is nu:

* 64 centimeter lang;
* 7130 gram zwaar;
* tweede ronde inenting tegen difterie, kinkhoest, tetanus, poliomyelitis, haemophilus influenzae type b en pneumokokken plus aanvullend hepatitis b en ze voelt zich momenteel niet al te best.

Ze kan rechtop zitten met een beetje hulp, dingen volgen met haar hoofd en ogen, naar dingen grijpen en ze vasthouden (zoals mijn haar toen ze haar prikjes kreeg!!!), lekker brabbelen en véél lachen!

Familiebezoek

Auteur: Joris
8 april 2007

Het was erg gezellig om iedereen weer te zien. We hebben er een echte familiedag van gemaakt: op de terugweg zijn we bij Christel en Rahul op bezoek geweest. Natuurlijk moesten oom en nicht samen op de foto!

Decurion

Auteur: Joris
8 april 2007

Imme kan nog niet zelf rechtop zitten, maar op de Decurion-babyfiets (de uitbouw van Tent & Amy op het huwelijk-doorgeefcadeau van Decurion) wil ze graag fietsen.

8 april 2007

Op eerste Paasdag hebben we heerlijk geluncht bij opa en oma Ravesteijn. Het was fantastisch weer, dus we konden allemaal genieten van het zonnetje in de grote tuin.

Martijn, Jacobien en Tom

Auteur: Joris
8 april 2007

Het was weer als vanouds gezellig om met Martijn, Jacobien en Tom in Amsterdam te Dineren, let op: met een hoofdletter: we hebben heerlijk gegeten. Imme vond het ontzettend leuk om hun allemaal weer te zien. Het was voor haar alweer relatief lang geleden.

De puzzel van Hong Kong met 300 stukjes voor kinderen ouder dan 3 jaar heeft Imme van Martijn gekregen.

Nieuw bed voor Imme

Auteur: Joris
7 april 2007

Hartstikke bedankt allemaal voor jullie (financiële) bijdrage aan ons huwelijkscadeau: een ledikant voor Imme.

Dit is ‘m dan, ook LIVE te bewonderen.

Het is meteen het bed voor de komende paar jaar, want het is niet alleen een ledikant, maar ook een box, klein bedje en kan groeien tot een behoorlijk kinderbed.

Vrolijk Pasen

Auteur: Joris
6 april 2007

Imme went

Auteur: Hanke
5 april 2007

Vanochtend heeft Imme de leidsters bij KC Willem flink laten werken voor hun salaris. Eerst heeft ze zichzelf en haar pakje onder een poeplawine bedolven. Daarna werd haar slaap ruw verstoord. Ze heeft hierover haar ongenoegen laten blijken door een keel op te zetten en niet te willen eten. Gelukkig is Willem om de hoek. Nadat ik haar had gevoed en gekalmeerd is ze rustig verder gaan slapen. Ik hoop dat de middag wat kalmer verloopt…

VEG: nèt niet

Auteur: Joris
4 april 2007

Vlak voordat we op vakantie gingen hebben we voor de tweede keer het VEG (Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheid)-examen gedaan met Lucas. Vanavond was de diploma-uitreiking. De vorige keer werden we met stip laatste met 49 van de 80 punten, dit keer hadden we maar liefst 62 punten.

Dit is helaas niet genoeg om een diploma te mogen ontvangen, hiervoor is namelijk 65 punten nodig en zelfs 70 punten voor deelname aan de vervolgcursus.

Directeur Imme

Auteur: Joris
4 april 2007

Een plotselinge voorbode op wat wellicht komen gaat: directeur Imme.

 

Alleen

Auteur: Joris
3 april 2007

Vandaag was een grote dag voor Imme én Hanke. Nadat gisteren al een eerste kennismaking van een uurtje heeft plaatsgevonden in Kindercentrum Willem was het vandaag tijd voor twee uurtjes voor Imme alleen en dus ook voor Hanke alleen.

Imme vond het leuk bij aankomst, maar bij terugkomst lag Imme toch uitgebreid naar mamma te roepen (in haar onverstaanbare babygehuil).

Het eerste halfuur heeft Imme naar haar klasgenootjes “de koekiemonsters” liggen kijken. Dat was vermoeiend, waardoor Imme een halfuurtje heeft geslapen. Weer scherp en alert kon ze opnieuw een halfuurtje naar de andere kinderen kijken. Toen begon haar maagje te rammelen en was mamma nog niet in de buurt: dus huilen.

Hanke vond het moeilijk, maar vond die twee uurtjes achteraf wel snel gaan.

Deze week wordt de hoeveelheid uren opgevoerd naar een volledige dag op het Kindercentrum.

Katjes weer thuis

Auteur: Joris
1 april 2007

De katjes waren uit logeren bij opa en oma Ravesteijn. Zij zijn vanmiddag langskomen om Clyde en Swiffer weer thuis te brengen… en om Imme te kussen.

 

1 april 2007

De foto’s van onze vakantie staan online:

Categorie

Archief