Korte update


Zowaar een internet-pc gevonden. Dus tijd voor een zeer korte update van onze reis.

Zaterdag de 25e waren we in Reykjavik, vandaaruit met de klok mee gestart aan onze tour rond IJsland. Vooral het schiereiland Snæfellsness is prachtig. Daar hebben we al een krater, vulkaan én gletscher beklommen cq. bewandeld én een walvistocht gemaakt vanuit Olafsvik.

Vandaag zijn we aangekomen in Narfastadir, vlakbij Myvatn. We hebben een tweede walvistocht gemaakt, ditmaal niet ten westen, maar ten noorden van IJsland: vanaf Husavik. We hadden al gespot Whitebeaked Dolphins en de Minke Whale, vandaag is daaraan toegevoegd de Pilot Whale.

Het is fantastisch hier. Het is wel slecht weer: veel regen en laaghangende bewolking, maar de omgeving is prachtig. Het is niet echt koud. Winterkleding niet nodig, maar wel winddichte kleding.

Morgen gaan we proberen boven de poolcirkel te komen met een klein chartervliegtuigje door naar Grimsey op en neer te vliegen. Of we gaan de vulkanisch actief zijnde zone rond Krafla bewandelen. Volgens vulkanologen staat het op springen, maar dat maakt het wel spannend.

Imme heeft nog nooit zoveel gelachen als in de afgelopen week.

Laat een comment achter


Categorie

Archief