Reykjavik > Borgarnes


Zaterdag 25 augustus zijn we op een schappelijke tijd naar Schiphol gegaan. En aangezien IJsland geen zomer/wintertijd kent was het tijdverschil 2 uur (vroeger). De aankomsttijd was dus ook relaxed in de middag. We werden netjes opgehaald door een op ons wachtende taxi, waarna we met z’n drieën in de hotel”kroeg” zijn gaan zitten. Een bakje tortillachips heeft hier een nieuwe betekenis gekregen.

Vandaag hebben we de auto opgehaald bij het verhuurbedrijf om aan onze tocht te beginnen: met de klok mee bracht ons dat ten noorden van Reykjavik bij de eerste grote waterval: Glymur. Dit is met een hoogte van 198 meter de hoogste waterval van IJsland.

De wandeltocht was al meteen in de regen, maar wel spectaculair.

Helaas hebben we de waterval niet gehaald, omdat we over een smal en glad boomstammetje over een riviertje moesten. Niet het moment om met Imme te water te raken. Dus weer teruggegaan. Voor de goede kijker: op de foto kun je verderop in het dal links wel de waterdampwolk van de waterval zien.

Na een uitgebreide lunch in Borgarnes zijn we nog iets noordelijker gereden naar Ensku húsin, onze slaapplek voor de nacht. Ook hier een prachtige omgeving met veel stromend water en watervalletjes. Ondanks dat ons spartelende zalm was beloofd hebben we ze niet gezien.

Laat een comment achter


Categorie

Archief