Borgarnes > Grundarfjördur


De eerste “echte” vakantiedag, de zon scheen. Imme was al vroeg op, dus wij ook (later bleek dat iedere dag vroeg opstaan door Imme verwacht werd). De weg liep langs Eldborg, een oude krater, waar je op kon klimmen na een uurtje te wandelen.

IJsland is natuurlijk bekend om vele zaken, één daarvan zijn de IJslandse paarden, waar Imme op de tocht de krater op kennis mee maakt.

Bovenop de kraterrand bedacht Imme dat ze “nodig moest”, wij ook weer een ervaring rijker. Ook op de kraterrand hadden we een deja vu met onze schaduwen, ditmaal met Imme in ons midden.

Vandaag gaat de route verder over het schiereiland Snaefellsness, met op het uiterste puntje de enorme berg met gletsjer Snaefellsnessjökull. Via een moeilijk begaanbare Z-weg zijn we omhoog gereden om een stukje in de sneeuw te lopen.

Na de punt van het schiereiland komen we aan in Olafsvík, waar we 5 minuten voor vertrek aankomen om mee te kunnen op een Whale Watching boottocht. En jawel hoor: het is meteen raak. Overal Minke walvissen en witsnuit dolfijnen. Op onderstaande foto Imme met (de rug van) een Minke walvis.

Ondanks de ontspannen start van de dag beseffen we dat we razend veel hebben gedaan en gezien.

Laat een comment achter


Categorie

Archief