Stadur > Akureyri


Vandaag rijden we via Laugarbakki, Blönduós en Varmahlíd over snelweg 1 naar Akureyri. Onderweg stoppen we bij Glaumbaer, een soort openluchtmuseum van een boerderij waarin de mensen niet al te lang geleden nog leefden. Klein, vochtig en donker, de mensen moeten het zwaar gehad hebben in hun in turf ingepakte hut.

In een klein restaurantje eten we weer een IJslandse specialiteit: taartjes en gebakjes. Ze weten hoe ze die moeten maken. En aan de IJslanders te zien weten ze ook wat ze ermee moeten doen.

Wat ons inmiddels ook is opgevallen na enkele honderden kilometers rijden, is dat ze overal golfcourts hebben. Op de gekste plekken vind je wel een paar holes.

Vandaag proberen we ook een vliegtuigje te charteren naar Grímsey, een eiland ten noorden van IJsland. Het ligt precies op de poolcirkel. Helaas is het toeristenseizoen afgelopen en wil niemand meer voor ons vliegen. Dan maar de botanische tuin bezoeken en uitgebreid lunchen. En een parkeerboete krijgen.

Laat een comment achter


Categorie

Archief