Akureyri > Myvatn


Op weg naar het oosten kwamen we langs Godafoss, een enorme massa water afkomstig van Vatnajökull stort zich hier weer een paar meters naar beneden op weg naar de oceaan.

Vandaag zijn we aangekomen in Narfastadir, vlakbij Myvatn. We hebben een tweede walvistocht gemaakt, ditmaal niet ten westen, maar ten noorden van IJsland: vanaf Husavik. We hadden al gespot Whitebeaked Dolphins en de Minke Whale, vandaag is daaraan toegevoegd de Pilot Whale. Het bleek een barre tocht te zijn. Het woei (een beetje) en gecombineerd met de regen was de gevoelstemperatuur best laag. Zelden heeft Joris het zo koud gehad. Imme daarentegen was goed ingepakt en heeft een deel van de boottocht in het ruim doorgebracht met mamma.

In Narfastadir ontdekken Joris en Imme een spinnewiel en besluiten Doornroosje na te spelen.

Laat een comment achter


Categorie

Archief